Експерт застеріг, що через 3-5 років Україна може втратити “Мотор-Січ” – One News

Експерт застеріг, що через 3-5 років Україна може втратити “Мотор-Січ”

Олег Старіков порадив вищому військово-політичному керівництву України звернутися до Адміністрації Байдена з вимогою

Якщо ситуація не зміниться, через 3-5 років Україна може втратити діамант високотехнологічного машинобудування – “Мотор-Січ”.

Про це під час спільного ефіру трьох телеканалів – ZIK, “NewsОne” і “112 Україна” заявив військовий оглядач Олег Старіков.

Гість студії зауважив, що Україна опинилася на перетині геополітичної протидії між США і Китаєм, які ведуть між собою технологічну, ідеологічну і високоінтелектуальну війну.

“Що таке “Мотор-Січ”? “Мотор-Січ” є на рівні виробництва “Сіменс”, виробництва двигунів “Аеробус” і “Боїнг”. Третє підприємство у світі, високотехнологічне. Так ось, реально що відбувається: якщо Україна почне торгувати в КНР, то туди підуть двигуни на армійську авіацію Мі-8 і двигуни на крилаті ракети. Україні що обирати: геополітичний, військовий партнер США і торговий партнер КНР. Вище військово-політичне керівництво обрало перше. Що має зробити натомість вище військово-політичне керівництво України? Воно повинно звернутися до Адміністрації Байдена зараз – якщо ви ламаєте і ліквідовуєте підприємство, тому що ніхто його купувати не буде, то ви повинні, по-перше, зайти сюди з інвестиціями у високі технології, забезпечити роботою і закуповувати те, що виробляє “Мотор-Січ”, собі. Це повинно бути вимогою уряду, а не те, що “чого бажаєте?” – наголосив експерт.

Олег Старіков резюмував: “Роблю висновок: якщо і далі така ситуація триватиме, через 3-5 років ми втратимо цей діамант нашого високотехнологічного машинобудування, і там нічого не буде”.

Як повідомляли, 29 січня Україна ввела санкції проти громадянина Китаю та трьох компаній, розташованих у цій країні. Зокрема, у санкційний список включили громадянина КНР Ван Цзіна та компанію Skyrizon Aircraft Holdings Limited.

Нагадаємо, 2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про введення персональних санкцій проти депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Зокрема, мова йде і про анулювання ліцензій на мовлення належних йому телеканалів “112 Україна”, NewsOne, ZIK. Згідно з указом, який набув чинності з моменту підписання, до телеканалів застосовані санкції протягом п’яти років.

Медіахолдинг в свою чергу розцінює введення санкцій як політичну розправу над неугодними ЗМІ.

Відзначимо, що онлайн-трансляцію “112 Україна”, NewsOne і ZIK після блокування можна дивитися ТУТ.

Крім того, сайти телеканалів перейшли на нові домени, так як старі у них незаконно забрали. Новини ZIK можна читати за адресою – zikua.tv, “112 Україна” – на 112ua.tv, а NewsOne – на newsoneua.tv.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях