Гречка, рис і манка значно подорожчали: в Україні змінилися ціни на крупи – One News

Гречка, рис і манка значно подорожчали: в Україні змінилися ціни на крупи

Вартість круп в магазинах України значно змінилися, деякі стали набагато дорожчими. Є й такі, які подешевшали. У Державній службі статистики оприлюднили звіт за останній рік.

За даними Держстату, за останні 12 місяців в Україні найбільше підвищилися ціни на ячну та манну крупу. Ці два види каш подорожчали більш ніж на третину.

Найпопулярніші в Україні крупи гречка і рис додали в ціні 14 відсотків. Наприклад, середній цінник на гречку на сьогоднішній день становить 40,06 грн за один кілограм крупи.

Гречка, рис і манка значно подорожчали: в Україні змінилися ціни на крупи

Але не все так погано, в Держстатистики назвали крупу, яка подешевшала, причому істотно. Йдеться про просо, даний продукт коштує сьогодні на 16 відсотків менше, ніж у квітні 2020 року.

Що стосується інших продуктів, то за даними економічних аналітиків, в Україні незабаром подорожчає чорний чай, оскільки економічна ситуація в Індії викликає серйозні побоювання. На тлі надзвичайної ситуації через високу смертність від коронавируса основний постачальник чорного чаю зазнає серйозних збитків, відмічаются збої у виробництві сировини.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях