Нафтогаз заблокував рахунки компаній теплокомуненерго: Україна може залишитися без тепла і гарячої води – One News

Нафтогаз заблокував рахунки компаній теплокомуненерго: Україна може залишитися без тепла і гарячої води

Компанія Нафтогаз заблокувала рахунки 65 підприємств теплокомуненерго через несплату боргів за спожитий газ. Тепловики не винні в ситуації, що склалася, проте ні їм, ні споживачам від цього не легше. Якщо проблему не вирішать до початку опалювального сезону, то Україна може восени залишитися без тепла, а вже зараз без гарячої води.

Про заблокованы рахунки розповів в ефірі одного з телеканалів виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

На рахунках підприємств ТКЕ (теплової комунальної енергетики) є гроші, які платять споживачі, проте комунальники не можуть ними скористатися через те, що рахунки заблоковані.

Нафтогаз заблокував рахунки компаній теплокомуненерго: Україна може залишитися без тепла і гарячої води

Така ситуація виникла через те, що комунальники не розрахувалися з Нафтогазом за газ, спожитий ними у минулому опалювальному сезоні. Згідно з умовами меморандуму, який був раніше підписаний між Асоціацією міст України, центральною владою і Нафтогазом, постачальники тепла зобов’язалися не підвищувати тарифи на тепло і гарячу воду в обмін на те, що влада допоможе їм розрахуватися з Нафтогазом за спожитий газ.При цьому Нафтогаз відпускав їм газ за вищим тарифом, ніж вони закладали в платіжки за опалення, але з правом відстрочки платежів. Тепер Нафтогаз хоче повернути свої гроші, проте влада поки своїх зобов’язань не виконала і з Нафтогазом не розрахувалася. Через це постачальник заблокував рахунки постачальників тепла.

Схоже на те, що, незважаючи на зміну керівництва в Нафтогазі, у влади, як і раніше, немає комунікації з тамтешнім топ-менджементом. Адже на недавній на нараді, ініційованій президентом, була досягнута домовленість, що з підприємств ТКЕ спишуть борги за газ. Те ж саме підтвердив особисто Володимир Зеленський під час засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих і регіональних влад при президенті України, яке відбулося в Хмельницькому. Однак події чомусь розвиваються інакше.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях