Не раніше кінця 2023 року: В Уряді дали невтішний прогноз щодо відновлення туризму – One News

Не раніше кінця 2023 року: В Уряді дали невтішний прогноз щодо відновлення туризму

Попереду ще два роки випробувань

За прогнозами, криза у туристичній галузі буде тривати до кінця 2023 року. Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає УНІАН.

“За прогнозами туристичної галузі, криза буде тривати до кінця 2023 року. Тобто, про відновлення можна буде говорити лише наприкінці 2023 року. Тобто попереду у нас ще найменше 2 роки випробувань”, – сказав він.

Зазначимо, що туризм став однією з найбільш постраждалих від пандемії коронавірусу галузей економіки, оскільки через карантинні обмеження та закриті кордони міжнародні подорожі практично зупинилися. Так, за даними Всесвітньої туристської організації ООН (UNWTO), збитки туристичної галузі через скорочення кількості поїздок по всьому світу через пандемію коронавірусу за перші десять місяців 2020 року склали $935 млрд. Таким чином світовий туризм повернувся до рівня 1990 року.

Не меншими виявилися збитки авіакомпанії. При цьому Європейська організація з безпеки повітряної навігації опублікувала три прогнози відновлення авіаперевезень в Європу, згідно з якими туристи зможуть літати до Європи як раніше не раніше 2024 року.

Водночас, більшість країн світу, як і ЄС, не поспішають відкривати кордони для іноземних туристів, в тому числі з України.

Надомість дедалі більше ведуться розмови про запровадження паспортів вакцинації, які дозволять туристам знову подорожувати. Деякі країни, як-то Ізраїль, вже активно їх запроваджують.

Нагадаємо, раніше у Всесвітній туристичній організації при Організації Об’єднаних Націй підтвердили, що через пандемію коронавірусу 2020 рік став найгіршим для туризму за всю історію та очікується, що він повернеться до докоронавірусного рівня не раніше 2023 року. 



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях