Новий податок на землю: українців зобов’яжуть платити за земельні ділянки – One News

Новий податок на землю: українців зобов’яжуть платити за земельні ділянки

Уряд придумав для українців ще один податок на землю. Цим мінімальним податковим зобов’язанням обкладатимуться земельні ділянки дачних і садових кооперативів, які не оформлені офіційно, але ними використовуються.

Пропонують визначати розмір цього податку на землю пропорційно до нормативної грошової оцінки землі, а при його розрахунку будуть враховувати коефіцієнт індексації. Податок на ті ділянки, для яких досі не проведено грошову оцінку, буде визначатись за єдиною державною ставкою.

Поданий законопроект також передбачає ще одну новацію – скасування пільг з податку на землю для наукових установ, які утримуються виключно за гроші з бюджету. Втім, пільги пропонують скасувати не всім таким установам, а лише тим, які використовують землю, що дана в їхнє розпорядження, за нецільовим призначенням.

Новий податок на землю: українців зобов'яжуть платити за земельні ділянки

Ми також писали, що власникам земельних паїв не радять квапитись збувати свою землю відразу після відкриття земельного ринку. За прогнозами експертів, через кілька років вона буде в рази дорожчою, ніж тепер. А років через 10 вартість гектара землі може стати, як у провідних європейських країнах. До речі, таку пораду дав українцям міністр аграрної політики Роман Лещенко.

Крім того, українцям радять, як вберегти свою землю від земельних рейдерів, яких і зараз вистачає, а з відкриттям ринку буде по кілька душ на одному гектарі. Зокрема, громадянам, які мають документи на свої паї лише в паперовому вигляді, радять якомога швидше їх оцифрувати, щоб одержати кадастровий номер на свою землю. Тоді вже точно у законного власника не з’явиться “дублер”-аферист.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях