Скільки українці платитимуть за газ у новому опалювальному сезоні – One News

Скільки українці платитимуть за газ у новому опалювальному сезоні

У новому опалювальному сезоні вартість газу в платіжках збільшиться. Такий висновок можна зробити, дивлячись на червневі річні тарифи, які опублікували газопостачальні компанії.

Вартість кубометра в річних тарифах сягає від 8 до 13,5 грн. З урахуванням вартості розподілу газу, українцям в червні доведеться платити від 10,2 грн до 15,7 грн.

У комітеті з питань житлово-комунального господарства Громадської ради при КМДА заявили, що якщо до листопада тарифи не зміняться, то жителі приватного сектора платитимуть за газ від 5000 до 7000 грн в місяць. Після введення річних тарифів постачальникам заборонено змінювати цінник в сторону підвищення, інакше на них накладуть штрафні санкції.

Скільки українці платитимуть за газ у новому опалювальному сезоні

Традиційно до початку осені очікується зростання цін на газ, тому не виключено, що це торкнеться місячних тарифів на газ, на які українці як і раніше можуть переходити. Експерти переконані, що якби в Україні займалися видобутком власного газу, тоді б вартість газу була б нижчою за європейську. У країні є 14 млрд куб. газу власного видобутку собівартістю в 2,6 грн за кубометр, а українцям доведеться купувати газ за 13 грн за кубометр.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях