У січні яйця подорожчали на 18%, але скоро ситуація зміниться, – експерт – One News

У січні яйця подорожчали на 18%, але скоро ситуація зміниться, – експерт

Минулого місяця середня ціна на яйця перевищила 32 грн за десяток

В Україні у січні вартість яєць збільшилася на 18%, проте найближчим часом очікується стабілізація ціни. Про це повідомила аналітик “Українського клубу аграрного бізнесу” Світлана Литвин, передають “Українські новини”.

Зазначається, що минулого місяця середня ціна на яйця зросла до 32,31 грн за десяток. Це пов’язують зі зниженням виробництва, яке промислові підприємства скоротили на 23% до 657 млн ​​штук у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Водночас за інформацією Держстату, минулого місяця в порівнянні з січнем 2020 року виробництво яєць зменшилось на 16,3%, або на 197,9 млн штук. Таким чином в перший місяць поточного року було вироблено 1 018,3 млн яєць.

Згідно з даними асоціації, тенденція до зменшення обсягів виробництва спостерігається ще з вересня минулого року, а темпи падіння поступово збільшуються. Вважається, що передумовами падіння були кілька факторів, серед яких і збільшення собівартості через зростання ціни на зернові культури та зменшення експорту яєць українськими виробниками. Таким чином деякі виробники вирішили не саджати нову птицю й частково зменшити надлишкову пропозицію.

При цьому аналітик вважає, що в найближчій перспективі очікується стабілізація вартості яєць і поступове зниження цін завдяки збільшенню надходжень продукції від домогосподарств.

Раніше повідомлялося, що в Україні може суттєво подорожчати молочна продукція. Така тенденція спостерігатиметься у разі зниження ставок ПДВ на оподаткування поставок.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях