Українцям назвали справжню причину високих тарифів на газ – One News

Українцям назвали справжню причину високих тарифів на газ

Українці користуються вкрай неефективним обладнанням, яке спалює багато газу, через що їм доводиться щомісяця переплачувати за комунальні послуги. Про це сказав економіст і експерт-аналітик Борис Кушнірук.

За словами експерта, якщо в Україні на державному рівні не буде програми, яка б забезпечувала в дуже стислі терміни заміну старих газових котлів на більш нові, то в такому випадку газ буде споживатися вкрай неефективно, і українці як і раніше будуть платити більше, ніж могли б.

Населення України саме не спроможне забезпечити себе новими газовими котлами, а візьметься за це питання держава, не зрозуміло. Так і будемо переплачувати за газ, а чим далі, платити доведеться все дорожче. Витрати домогосподарств, а потім і бюджету на субсидії становлять десятки мільярдів гривень. Державі було б вигідніше витратити ці гроші на заміну обладнання, ніж просто віддавати гроші населенню.

Заміна газового обладнання на електричне спричинить за собою ще одну проблему. Будинки потрібно буде забезпечити додатковим електропостачанням, а застарілі електричні мережі в будинках українців такого навантаження не потягнуть. Доведеться міняти проводку, а це теж коштує грошей. Держава таке навантаження брати на себе не буде.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях