Українцям розповіли, що буде з річними тарифами на газ після зростання цін в Європі – One News

Українцям розповіли, що буде з річними тарифами на газ після зростання цін в Європі

Вартість газу в світі в останні кілька днів різко підскочила. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, українці не відчують на собі цього підвищення, адже вони купують газ за фіксованою ціною в річних тарифах. У “Нафтогазу” вартість газу залишається на рівні 7,96 грн/кубометр, у інших постачальників – також в межах 8 грн/кубометр.

У Європі вартість кубометра газу вже перевищила 700 доларів, а це більше 21 тисячі грн за тисячу кубометрів.

За словами прем’єра, річне споживання газу і населенням, і промисловістю в Україні становить близько 22-23 млрд кубометрів. Самі ми добуваємо в межах 13 млрд кубометрів, які відразу ж розходяться на потреби населення. Тариф 7,96 грн за кубометр дає можливість забезпечити собівартість видобутку і постачання українського газу. Незважаючи на всі чутки про те, що Україна не готова до нового опалювального сезону, Денис Шмигаль запевняє, що ми готові вже на 90%. У газові сховища закачано понад 18 млрд кубометрів, що менше, ніж у попередні роки, але достатньо. Планується, що до початку сезону запаси збільшаться до 19 млрд кубометрів.

Українцям розповіли, що буде з річними тарифами на газ після зростання цін в Європі

При цьому, тарифи на доставку газу на початку 2022 року виростуть. Нові тарифи на доставку газу буде стверджувати НКРЕКУ. Зараз розглядають варіанти, як формувати ці ціни. Якщо за основу будуть брати ринкову ціну газу, то тариф на доставку газу може виявитися дуже високим. Якщо тарифи на доставку не підвищувати, тоді облгазам доведеться відбирати газ для своїх потреб з магістральних мереж.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях