В Україні з 1 липня виростуть тарифи на електроенергію: скільки доведеться платити споживачам – One News

В Україні з 1 липня виростуть тарифи на електроенергію: скільки доведеться платити споживачам

В Україні зростуть тарифи на електроенергію з 1 липня 2021 року. Кабмін розглядає кілька варіантів підвищення цін на один з найголовніших і важливих ресурсів в країні.

За словами експертів, більше платити будуть не всі українські споживачі, а тільки деякі категорії. Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що в Україні близько 16,9 мільйона домогосподарств споживають в місяць до 100 кВт-год. Цим громадянам не доведеться більше платити за світло, оскільки дану категорію вирішено взяти під захист держави.

“Ми виділяємо населення, яке споживає до 100 кВт. На сьогодні це близько 41% споживачів з 16,9 млн домогосподарств. Проект нового ПСО (поставка по спецобязательствам) передбачає захист цієї категорії населення через зменшення тарифу”, – уточнив глава Міненерго.

В Україні з 1 липня виростуть тарифи на електроенергію: скільки доведеться платити споживачам

Всім іншим українцям, які в місяць “намотують” понад 100 кВт-година, доведеться оплачувати квитанції з новими тарифами. За даними Міненерго, реальна вартість коливається від 2,5 до 4 гривень за один кВт-год.Але цей тариф теж розділять в залежності від обсягів споживання енергоресурсу. При споживанні понад 500 кВт-год на місяць з 1 липня електроенергія може подорожчати до 2,5 гривень.

Є ймовірність, що підвищувати тарифи будуть не з 500 кВт-год, а зі 100 кВт-год. А українцям, доходи яких не дозволяють самостійно оплачувати комунальні послуги, зможуть скористатися програмами субсидій.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях