В Україні зростають ціни на свинину – One News

В Україні зростають ціни на свинину

В Україні зростають ціни на свинину. Тільки за останній тиждень вартість кілограма у живій вазі в середньому подорожчала на 3,2 гривні, що у відсотках становить 7,6%.

Так, у великих оптових ферм і у приватників заготівельники скуповують свиней по 45,3 гривні за кілограм живої ваги. Ще недавно ця ціна була нижче.

В Україні зростають ціни на свинину

Фахівці агарного ринку говорять, що таке підвищення цін на свинину – сезонне. Щорічно з настанням “сезону шашликів” вартість м’яса зростає. Зазвичай зниження і підвищення вартості свинячого м’яса йде хвилеподібно. Щорічно ціни злітають до великодніх свят, а потім після свят знову опускаються і довго стоять на плато. Чергова хвиля зростання ціни починається зазвичай із закінченням весни-початком літа. Тоді стартує “сезон шашликів”, а разом з ним і ціни на свинину знову прямують вгору. Нинішній рік не став винятком. Причому через те, що Великдень був у цьому році пізно, 2 травня, цінової паузи майже не було: великодні свята плавно перейшли у сезон шашликів.

І ось тепер ціни на свинину ростуть вже другий тиждень поспіль. На початку червня середня ціна на кілограм живої ваги становила 42,1 гривні. Однак уже за тиждень вона виросла на 2,5 гривні. А за другий тиждень літа свині ще додали у ціні.

Паралельно, кажуть експерти, будуть рости і ціни на яловичину. Це пов’язано з тим, що зараз дуже активно скуповує це м’ясо Китай по всьому світу. Через африканську чуму свиней (АЧС), яка викосила в Китаї майже все поголів’я свиней, ця країна тепер спрямувала свої інтереси на яловичину.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях