ЗМІ розповіли, як міністр Малюська допомагає “Юрі Єнакіївському” контролювати ринок “Столичний” – One News

ЗМІ розповіли, як міністр Малюська допомагає “Юрі Єнакіївському” контролювати ринок “Столичний”

Чинний глава Міністерства юстиції Денис Малюська причетний до схем захоплення людьми Юрія Іванющенка та Івана Аврамова київського ринку “Столичний”. Про це йдеться в матеріалі, опублікованому 27 січня на сайті “Прямий”.

У матеріалі розповідається, як поставлений Іванющенко директор “Столичного” Рустам Абдукадиров і його поплічники “розробили схему, за якою фактично перевели всю діяльність з реального власника майна-ТОВ” ринок сільськогосподарської продукції “Столичний” на прокладку. І стали вимивати з підприємства кошти”.

За даними журналістів, замість того, щоб припинити подібну діяльність, Міністерство юстиції та його керівництво, навпаки, допомагають протиправним діям угруповання Іванющенка-Аврамова.

“Денис Малюська особисто” заблокував “в реєстрі юридичних осіб зміну в якості директора ринку” Столичний ” Рустема Абдукадирова і досі не дає можливості іншим власникам ринку змінити керівника. Крім того, Малюська включив “режим максимального сприяння” для Іванющенка з розгляду скарг останнього щодо ситуації зі “столичним”. Незважаючи на те, що 95% скарг на дії державних реєстраторів зазвичай розглядаються в Міністерстві юстиції по кілька місяців, а в деяких випадках і років, для скарг Іванющенка в Міністерстві просто таки червона доріжка. Його скарги чомусь розглядаються буквально за кілька годин. І це незважаючи на протести і публічні заклики дотримуватися законності в роботі офісу протидії(або, все ж, сприяння ?) рейдерству”, – йдеться в матеріалі.

Ще один приклад, який наводять журналісти, це історія з павільйоном ринку, який на законних підставах отримав у власність один з кредиторів “Столичного”, після того, як керівництво в особі Абдукадирова перестало виконувати фінансові зобов’язання.

“14 січня 2021 року … Абдукадиров оскаржив в офіс протидії (сприяння) рейдерству перехід права власності зазначеного вище об’єкта нерухомості до кредитора. І ось тут для Іванющенка знову зіграла “карта Малюськи” – за дорученням Міністра Комісія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації” несподівано “відклала розгляд усіх, навіть” соціальних “справ, які не розглядалися роками, і в терміновому порядку призначила до розгляду скаргу по ринку”Столичний”. 21 січня згадана Комісія з повним порушенням порядку розгляду скарг, а також, схоже, Закону “Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, несподівано прийняла рішення у формі висновку про скасування всіх реєстраційних дій внаслідок стягнення іпотеки. Дуже ймовірно, що зазначений висновок був заздалегідь підготовлений і узгоджений Малюською з його ймовірними партнерами Іванющенком і Аврамовим”, – пишуть журналісти.

Причому, за даними авторів тексту, такі дії відбуваються на тлі судової заборони Мін’юсту іншим особам “проводити, в тому числі скасовувати будь-які реєстраційні дії щодо об’єкта нерухомого майна павільйону “Овочі-фрукти” оптового ринку сільськогосподарської продукції “Столичний”.

Опитані виданням експерти в галузі кримінального права вважають, що все це нагадує загальний задум угруповання Іванющенка-Аврамова і міністра Малюськи. І продовжуючи його реалізацію, міністр юстиції Денис Малюська діє, зловживаючи наданою йому владою, умисно, всупереч інтересам служби та в інтересах зазначеного вище угруповання з метою отримання своїми спільниками неправомірної вигоди.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях