Екс-глава ДБР Труба покривав витік даних про резонансні справи, – адвокат – One News

Екс-глава ДБР Труба покривав витік даних про резонансні справи, – адвокат

Попри численні випадки витоку секретної інформації, глава ДБР так і не вчинив належних дій для протидії цьому, зазначив відомий юрист.

Екс-директор ДБР Роман Труба покривав витік даних про резонансні справи. Про це повідомляє APnews з посиланням на адвоката Олега Шрама.

«У недалекому 2019 ряд слідчих ДБР звернулися офіційно з рапортом до директора ДБР Труби про те, що в ЗМІ та Інтернеті поширюється інформація про заплановані слідчі дії в ряді резонансних кримінальних справ, що є розголошенням даних досудових розслідувань і негативно впливає на хід і результати цих розслідувань», – зазначив юрист.

Однак попри численні скарги, – підкреслив Шрам, – глава ДБР так і не вчинив належних дій.

«Що зробив директор ДБР: знайшов винних і покарав? Ні. Він сховав цей рапорт слідчих в Київському ТУ ДБР, у другому слідчому відділі, який очолювала Блудова – довірена особа того самого Удовиченка, який керував патронатною службою Труби, а зараз призначений начальником Головного слідчого управління ДБР. Що цікаво, Труба прямо вказав про необхідність «перевірки» інформації, викладеної в рапорті слідчих, в рамках кримінального провадження №62019100000000000740 від 19.06.2019», – зазначив адвокат.

Як уточнив юрист, це кримінальне провадження було розпочато стосовно начальника Управління внутрішнього контролю ДБР Чобітка, який задокументував протиправні дії Труби та Удовиченка пов’язані з прогулом останнього.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях