Грузинський реформатор з “Укрзалізниці” пішов у відставку, стверджує, що його “травили” – One News

Грузинський реформатор з “Укрзалізниці” пішов у відставку, стверджує, що його “травили”

Іраклій Езугбая очолив напрямок з вантажних перевезень у 2020 році.

Директор з комерційної роботи та логістики і член правління “Укрзалізниці” Іраклій Езугбая оголосив про свою відставку. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву топ-менеджера компанії.

За словами Езугбая, він прийняв таке рішення через цькування.

“Почалося цькування, яка вийшла за розумні межі. Разом з цим повільно йде реформа” Укрзалізниці “, вона повинна була бути проведена ще 10 років тому”, – заявив топ-менеджер.

При цьому він сподівається, що його звільнення прискорить реформи в компанії.

“Виходячи з ситуації, я прийняв рішення піти у відставку з повною підтримкою гендиректора. Я сподіваюся, що питання особистий, який домінував над раціональним прийняттям рішень, буде знято з порядку денного і реформа піде”, – пояснив Езугбая.

Варто зазначити, що з 2005 по 2012 рік Езугбая керував грузинською з/д, а також був радником Михайла Саакашвілі з інфраструктурних питань. Після чого його стали називати соратником Михайла Саакашвілі.

В кінці січня Верховна Рада створила ТСК для оцінки підприємства УЗ і розслідування зловживань у 2017-2020 роках. Однак після першого засідання ТСК звернулася із запитом до Кабміну і наглядову раду УЗ дати оцінку діяльності нинішнього глави УЗ Володимира Жмака, хоча він був призначений на цю посаду лише в кінці 2020 року. Глава УЗ назвав непорозумінням запит ТСК про оцінку компетентності правління компанії.

29 вересня 2020 року голова правління Укрзалізниці Володимир Жмак заявив, що Езугбая очолить напрямок з вантажних перевезень компанії.

9 березня голова українського Виконавчого комітету реформ Михайло Саакашвілі в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” заявив, що ТСК хоче звільнити Жмака, тому що він “прикривав” корупційні схеми.

10 березня Володимир Жмак заявив, що правління УЗ готове надати ТСК всю інформацію з використанням поліграфа.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях