Ситуація вкрай нестабільна – місія ОБСЄ на Донбасі нарахувала майже 800 порушень режиму тиші за добу – One News

Ситуація вкрай нестабільна – місія ОБСЄ на Донбасі нарахувала майже 800 порушень режиму тиші за добу

Нині кількість порушень режиму тиші перевищує кількість подібних випадків у липні 2020-го року.

Місія ОБСЄ зафіксувала на території Донецької та Луганської областей 748 порушень режиму припинення вогню. Усе це свідчить, що ситуація вздовж лінії зіткнення є вкрай нестабільною.

У звіті зазначені дані за 23 листопада, коли на Донеччині СММ зафіксувала 376 порушень режиму припинення вогню та 372 випадки – на Луганщині. Переважна більшість таких випадків – це вибухи та розриви снарядів.

Так, на Донеччині спостерігачі зафіксували 230 вибухів (1 розрив боєприпасу, 27 вибухів у повітрі та 222 вибухи невизначеного походження). Більшість із них припало на околиці Широкине, Світлодарська, Горлівки та Ясинуватої. Також члени патруля ОБСЄ чули вісім вибухів невизначеного походження на північний захід від Маринівки.

У Луганській області СММ зафіксувала 230 вибухів (2 розриви боєприпасів та 228 вибухів невизначеного походження). Причому більшість із них припала лише на одну ділянку – в районі Золотого.

У місії ОБСЄ стверджують, що зараз кількість порушень “режиму тиші” за добу перевищує аналогічний показник до набрання чинності заходами щодо посилення режиму припинення вогню у липні 2020-го року.

Все це дозволяє говорити про вкрай нестабільну безпекову ситуацію, заявив спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та в ТКГ, посол Мікко Кіннунен. Так, внаслідок застосування важкого озброєння було пошкоджено житлові будинки та об’єкти інфраструктури.

“Тупикова ситуація, пов’язана з поданням гарантій безпеки, стала серйозною проблемою для діяльності вздовж лінії зіткнення та ускладнює життя цивільного населення, а також роботу СММ”, – заявив Кіннунен.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях