Теракт в казанській школі: Геращенко пояснив, як запобігти повторенню трагедії в Україні – One News

Теракт в казанській школі: Геращенко пояснив, як запобігти повторенню трагедії в Україні

Він заявив, що “науці досі невідомо, чому ту чи іншу людину переклинює, і вона готова вбивати, вбивати і вбивати”.

В Україні необхідно посилити контроль за видачею дозволів на вогнепальну зброю для того, щоб уникнути трагедій, подібних до теракту в школі в російській Казані.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко в ефірі “Україна 24”, передає APnews.

“Стріляє не зброя, стріляють люди. У нас в Україні на руках 1 млн 200 тис. одиниць дозволеної мисливської зброї. Легальна гвинтівка, як ми бачили в Казані, може забрати життя 9 людей і поранити понад 20”, – зазначив заступник глави МВС.

За його словами, питання не в тому, чи буде в кожній школі озброєний охоронець, оскільки озброєному охоронцю “можна вистрілити в спину, він і не помітить”.

“Це питання того, щоб у нашому суспільстві була система попередження про те, що якийсь учень, людина, починаючи показувати, що він психічно неврівноважений, позбавлявся доступу до вогнепальної зброї. У нас були сумні випадки, тому що була корупція в системі дозволу на зброю. Два місяці тому ми заарештували керівників дозвільної системи МВС за те, що вони організовували оформлення дозволів на зброю тим, хто не зглянувся, щоб піти до нарколога або психіатра за довідкою. Ми постійно боремося з тим, щоб такі люди не отримували доступ до зброї, з тими, хто продає нелегальну зброю”, – наголосив Геращенко.

Також він заявив, що “науці досі невідомо, чому ту чи іншу людину переклинює, і вона готова вбивати, вбивати і вбивати”.

“Місяць тому навряд чи хтось міг сказати, що той покидьок з Казані міг розстріляти учнів у своїй же школі”, – додав Антон Геращенко.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях