У Мінсоцполітики розповіли, як зміниться принцип виплати пенсій з 1 вересня – One News

У Мінсоцполітики розповіли, як зміниться принцип виплати пенсій з 1 вересня

В Україні змінять принцип виплати пенсій. У зв’язку з цим, в Міністерстві соціальної політики закликали громадян пенсійного віку заздалегідь підготуватися до змін.

У Мінсоцполітики зазначили, що починаючи з 1 вересня 2021 року в Україні продовжать адресно доставляти пенсійні виплати, але тільки для «маломобільних категорій». Йдеться про людей, які не можуть пересуватися без сторонньої допомоги.

Всім іншим пенсіонерам слід заздалегідь підготуватися до нововведень. Оскільки національний поштовий оператор «Укрпошта» з 1 вересня 2021 року втрачає право на доставку пенсій, то громадянам, які отримують виплати від держави, необхідно вибрати один з сорока банків, в яких їм буде відкрито спеціальний рахунок. Саме на цей рахунок і буде перераховуватися пенсія.

«У нас існує процедура проведення цього заходу в один дотик. Пенсіонер або одержувач соціальної допомоги вибирає банківську установу, звертається туди, оформляє рахунок, інформація про рахунок надходить з банку самостійно в орган, який забезпечує виплату. Людині повторно нікуди ходити не треба», – пояснив заступник міністра економічного розвитку Віталій Музиченко.

У Мінсоцполітики розповіли, як зміниться принцип виплати пенсій з 1 вересня

Якщо пенсіонер до 1 вересня не обере банк, який для нього буде найбільш зручним, то йому відкриють рахунок автоматично і проінформують про це. Так що, якщо для громадянина не принципово, в якому банку він буде отримувати свої виплати, то йому можна взагалі не турбуватися, орган, який здійснює виплати, зробить все за нього.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні планують тричі підвищити пенсії до кінця поточного року.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях