Українець заявив, що “ПриватБанк” забороняє йому витрачати гроші: “Що мені робити? Як працювати?” – One News

Українець заявив, що “ПриватБанк” забороняє йому витрачати гроші: “Що мені робити? Як працювати?”

“ПриватБанк” не дозволяє користувачеві витрачати його особисті кошти.

Державний “ПриватБанк” отримує все більше і більше скарг на обслуговування клієнтів. Відзначаються всі можливі обмежувальні дії з боку найбільшого банку країни.

В основному анонімні користувачі залишають негативні відгуки на сайті Мінфіну. 30 квітня 2021 року, чоловік написав скаргу на “ПриватБанк”, в якій описав багаторічну співпрацю з цим банком, бо веде підприємницьку діяльність в рамках закону, сплачуючи всі борги. Однак зараз він захотів скористатися заробленими коштами після сплати податків, але “ПриватБанк” не дав українцю цього права.

Приватбанк, скріншот з відео

“Отримав від банку запит про походження коштів. Подав абсолютно все, що було запитано (документи+пояснення). Відмовили, написали, що потрібна додаткова інформація. Знову написав і подав. Цей банк розглядав мою заявку 5 робочих днів, а РЕГЛАМЕНТ у них 3!!! і що у відповідь знову той же запит!!! я питаю про конкретизацію, а мені “фахівець” тупо пересилає одне і те ж повідомлення!!! Що мені *** робити??? як працювати??? і так цей карантин без роботи залишив, так ще й банк не дозволяє користуватися своїми коштами!!! Нікому більше не раджу працювати з приватом, біжіть від туди в інші банки!!!”, – написав користувач у негативному відгуку.

У відповіді на це повідомлення співробітник “Приватбанку” вирішив не розбиратися з ситуацією привселюдно, а перейти в особисті повідомлення.

Негативний відгук про ПриватБанк, скріншот: Мінфін


ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях