В Україні водії стануть рідше отримувати “листи щастя“ – One News

В Україні водії стануть рідше отримувати “листи щастя“

Українські автомобілісти будуть отримувати “листи щастя”, виписані по камерах автофіксації порушень ПДР, тільки якщо штраф не сплачений протягом 15 робочих днів з дня його винесення. Відповідний законопроект № 5058 прийняли в першому читанні народні депутати Верховної ради.

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, оригінал постанови про притягнення до адміністративної відповідальності незалежно від погашення штрафу обов’язково направляється поштою власнику або належному користувачу автомобіля.

При цьому більшість українських водіїв, чиї порушення ПДР зафіксували камери автофіксації, платять штраф в перші 10 днів. У цьому випадку є знижка в 50%.

Таким чином, після прийняття нового законопроекту українські водії стануть рідше отримувати «листи щастя» (які багатьом вже й не потрібні), а МВС заощадить на постановах про штрафи. У 2020 році Департамент патрульної поліції на відправку «листів щастя» водіям витратив 60,4 млн гривень…

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів прийняв постанову, через яку в Україні подорожчає парковка автомобілів, а також посилиться контроль за оплатою паркування.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях