Доплати до пенсій в Україні: стало відомо, кому і скільки дадуть додатково щомісяця – One News

Доплати до пенсій в Україні: стало відомо, кому і скільки дадуть додатково щомісяця

Пенсії в Україні, хоч і не набагато, але зростають із кожним роком. Зокрема, з минулого року уряд став впроваджувати щомісячні доплати до пенсії в залежності від віку одержувачів. Українцям нагадали, хто і яку доплату буде отримувати щомісяця.

Розміри доплат будуть різними для кожної вікової групи. Вони становитимуть від 300 до 500 гривень.

Так, по 500 гривень до пенсії стали отримувати ще з минулого року громадяни, яким вже виповнилося 80 років. Їм почали виплачувати таку надбавку ще з квітня 2020 року. І тепер їхня пенсія становить не менше 2600 гривень. Звичайно, це за умови, що такі громадяни мають не менше 20/25 (жінки/чоловіки) років страхового стажу. Втім, у такому віці у більшості українців є по 40 і більше років легального стажу. По 400 гривень до щомісячних виплат додадуть вже з жовтня цього року 75-річним пенсіонерам. У них має бути виконана та сама вимога по стажу. Таким чином, їхня пенсія складе не менше 2500 гривень на місяць.

Доплати до пенсій в Україні: стало відомо, кому і скільки дадуть додатково щомісяця

І, нарешті, уряд анонсував з наступного року доплати до пенсій громадянам старше 70 років. Їм будуть додавати щомісяця по 300 гривень. У них також при наявності 20/25 років страхового стажу пенсії не будуть нижчими за 2500 гривень.

При цьому, якщо пенсіонери від 70 років і вище матимуть страховий стаж від 30/35 років і більше, то з жовтня 2022 року їхня пенсія не зможе бути нижчою за 3000 гривень.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях