Фонд соцстрахування компенсує українцям втрати від самоізоляції: скільки грошей обіцяють дати – One News

Фонд соцстрахування компенсує українцям втрати від самоізоляції: скільки грошей обіцяють дати

Самоізоляція при підозрі на коронавірус не поставить українців на межу злиднів. Вони зможуть отримати з Фонду соцстрахування компенсацію за вимушений простій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду.

Вже на сьогодні Фонд прийняв документи для оплати компенсації заробітку, який не отриманий під час самоізоляції, на суму 114,2 мільйона гривень. При цьому Фонд обіцяє виплатити компенсацію всім громадянам, у яких будуть на те законні підстави.

Порядок оформлення компенсації втрат від самоізоляції
  • Для того щоб отримати компенсацію, потрібно мати лікарняний лист, на якому буде записана причина втрати працездатності – “ізоляція від COVID-19 – 11”.
  • Направлення на самоізоляцію дає лікар в разі контакту з хворим на коронавірус.
  • Для отримання допомоги від Фонду соцстрахування потрібно спочатку листок непрацездатності передати своєму роботодавцю. Він повинен оформити розрахунок для Фонду соцстрахування і передати його до Фонду. При цьому у Фонді подбали, щоб уся ця процедура проходила дистанційно. Нікуди бігати з папірцями не потрібно.
  • Фонд соцстрахування компенсує українцям втрати від самоізоляції: скільки грошей обіцяють дати Сума компенсації становить 50% від середнього доходу за день, помноженого на кількість днів, проведених на самоізоляції. Вона не залежить від величини страхового стажу.

Для медиків сума компенсації становить 100% їхнього середнього доходу за день, помноженого на кількість днів у самоізоляції.

При цьому слід пам’ятати, що Фонд здійснює компенсацію лише з шостого дня перебування на самоізоляції. До цього, з першого по п’ятий день, втрати компенсує підприємство, на якому трудиться працівник, який пішов на самоізоляцію.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях