На пенсію – в 61: в Україні хочуть підвищити пенсійний вік для чоловіків і знизити для жінок – One News

На пенсію – в 61: в Україні хочуть підвищити пенсійний вік для чоловіків і знизити для жінок

Для багатьох українців пенсія незабаром може стати ще більш примарною, ніж тепер. В Україні хочуть підвищити пенсійний вік ще на один рік. Відповідний законопроект зареєстрований у Раді.

Авторами цього законопроекту стала група депутатів-“слуг”. Вони пропонують внести деякі зміни до пенсійного законодавства України. Ініціатори законопроекту пояснюють свою ідею тим, що це допоможе послабити вузол демографічних проблем. Чим вище буде пенсійний вік, тим меншій кількості людей знадобиться пенсія.

Як планують підвищувати пенсійний вік

На пенсію - в 61: в Україні хочуть підвищити пенсійний вік для чоловіків і знизити для жінок

Депутати пропонують підвищувати вік з 1 січня 2023 року. Щорічно він буде збільшуватися на один місяць. Таким чином, за 12 літ, до 2035 вік виходу на пенсію дорівнюватиме 61 року. Автори законопроекту кажуть, що брали за основу міжнародний досвід розрахунку пенсійного віку.

Для жінок пенсійний вік будуть знижувати, але є умова

Для жінок в законопроекті передбачений інший варіант виходу на пенсію. Їм пропонують знижувати пенсійний вік за кожну дитину, яку вони народили і виховували хоча би до 6 років.

За кожну дитину пропонують знижувати пенсійний вік на 6 місяців. Але максимальний розмір зниження віку виходу на пенсію не може перевищувати трьох років. Таким чином, якщо загальний пенсійний вік в країні підвищать до 61 року, то жінки, які народили шістьох або більше дітей, зможуть вийти на пенсію у 58 років.

Автори законопроекту вважають, що така преференція для жінок-матерів стимулюватиме народжуваність і також посприяє вирішенню демографічної проблеми.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях