Названо основні ознаки небезпечних додатків-шпигунів у смартфонах – One News

Названо основні ознаки небезпечних додатків-шпигунів у смартфонах

Багато мобільні додатки, які користувачі встановлюють на своїх смартфонах, мають доступ до внутрішніх файлів і відеокамери. Особливо небезпечно після установки подібних програм підключати гаджет до відкритих мереж Wi-Fi.

Отримана інформація обробляється і потрапляє до рук шахраїв. У разі підключення смартфона до відкритої мережі Wi-Fi, шкідливий додаток передає всю інформацію з пристрою на сервер розробника програми.

Експерти назвали кілька найбільш явних ознак, що в смартфоні почала працювати програма-шпигун, яка відкриває особисті дані власника гаджета стороннім особам. Справа в тому, що будь-які дані зі смартфона дуже легко отримати, якщо вони не шифруються або при відсутності перевірки взаємозв’язку сервера і додатки. Це можливо при підключенні до Wi-Fi з відкритим доступом.

Зловмисники в передачі інформації стають посередниками, які отримують в залежності від призначення додатки персональні, фінансові або облікові дані. Це дозволяє шахраям легко перехоплювати доступ до профілів у соціальних мережах, особистих сторінок на веб-сайтах, інтернет-банкінгу тощо. Сторонні особи можуть легко спустошити банківський рахунок від імені власника смартфона, викрасти його паспортні дані та скористатися ними в своїх інтересах. Щоб захиститися від небезпечних додатків-шпигунів, ніколи не входите в банківський додаток або будь-які інші програми, які обробляють особисту і секретну інформацію під час підключення до публічних Wi-Fi.

Названо основні ознаки небезпечних додатків-шпигунів у смартфонах

Якщо у вашого смартфона погіршилася продуктивність, він почав видавати помилки в роботі і швидко втрачати заряд, то цілком можливо, що в ньому вже “оселилося” шкідливий додаток. Експерти рекомендують регулярно оновлювати ОС і встановлювати додатки тільки з безпечних офіційних джерел.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях