Небезпечний “ЗМЖ“: яких добавок не повинно бути у вершковому маслі – One News

Небезпечний “ЗМЖ“: яких добавок не повинно бути у вершковому маслі

Вершкове масло – це один з найчастіше підроблюваних продуктів харчування на сучасному ринку. Споживачам слід вміти правильно читати етикетку, щоб захиститись від покупки фальсифікату.

Згідно з встановленим в Україні Держстандартом, вершковим маслом має право називатися продукт, у складі якого присутній тільки молочний жир. На жаль, не всі виробники дотримуються законодавчих норм.

Покупцям при виборі вершкового масла у магазині слід уважно розглянути етикетку. Якщо на ній написано не “Вершкове масло”, а, наприклад, “Корівка”, “Фермерське” тощо, то такий продукт навряд чи складатиметься зі 100% молочного жиру.

Далі потрібно уважно вивчити склад продукту. Якщо на упаковці з вершковим маслом вказана абревіатура “ЗМЖ” (замінник молочного жиру), то краще відмовитись від покупки такого продукту.Крім того, у складі вершкового масла не повинні бути соняшникової, рапсової, пальмової та інших видів рослинної олії, включаючи всілякі добавки. Якщо дані інгредієнти присутні у складі, цей продукт вже не може називатися вершковим маслом. Відрізнити натуральне вершкове масло від рослинного спреду дуже просто в домашніх умовах.

Небезпечний “ЗМЖ“: яких добавок не повинно бути у вершковому маслі

Опустіть невеликий шматочок олії в чашку з гарячим чаєм, якщо він відразу почне танути і покриє жирною плівкою поверхню рідини, то вам пощастило купити справжнє масло. Якщо шматочок потонуть, а потім поступово випливаючи почав танути, то продукт складається з рослинних жирів.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях