Процес пішов: кому нарахували доплати до пенсії по 1000 грн – One News

Процес пішов: кому нарахували доплати до пенсії по 1000 грн

Величезні виплати…

З березня 2021 року громадяни України отримають невелику надбавку до пенсії.

Масова індексація пенсійних виплат торкнеться 8 з 14,8 мільйона українських громадян. Такі зміни обґрунтовані нововведеннями в пенсійному законодавстві. ЗУ доступний для ознайомлення на офіційній сторінці Верховної Ради України.

У середньому до пенсії додадуть по 308 гривень. Однак ті, хто до індексації отримував 9 090 гривень, зможуть побачити доплату в розмірі 1 000 гривень. А не побачать ніяких збільшень пенсійних виплат ті, кому виплати покладається за іншими законами: державні службовці, вчені, військові та подібні категорії. До того ж підвищувати стануть тільки основний, розрахунковий розмір пенсії. У тому випадку, якщо розмір державної виплати набагато нижче офіційного прожиткового мінімуму, збільшення розміру можна і не відчути.

Для того, щоб розрахувати розмір надбавки, досить базову пенсію, без додаткових виплат(добавки за стаж більше затвердженої норми або збільшення пенсії до рівня прожиткового мінімуму і доплат за вік), помножити на коефіцієнт 1,11. Насправді цей коефіцієнт дорівнює 11 відсоткам, і обчислюється виходячи з 50 відсотків інфляції за минулий рік, плюс 50 відсотків від показників зростання середньої заробітної плати(за даними ПФУ) за останні три роки. Тобто 7 відсотків підсумували з 15 відсотками та розділили на два.

Пенсія. Фото: скріншот YouTube-відео

Нагадаємо, що в нашій країні, починаючи з цього року, пенсії індексуватимуть з 1 березня, кожні 12 місяців. Крім цього, уряд пообіцяв нараховувати додаткові компенсаційні виплати деяким категоріям громадян. Також, після виходу на заслужений відпочинок, ті українці, які самі оплачували додатковий внесок до ПФУ, отримуватимуть по дві державні виплати, але тільки в тому випадку, якщо поправки про введення накопичувальної пенсії все ж приймуть до кінця 2021 року.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях