Стипендії в Україні перерахують та збільшать кількість одержувачів після Нового року – One News

Стипендії в Україні перерахують та збільшать кількість одержувачів після Нового року

Кабінет міністрів України ухвалив нову постанову щодо порядку нарахування стипендій для учнів у вишах країни. Уряд змінив умови здобуття стипендій студентами.

У вересні 2021 року Кабмін скоротив кількість студентів, які можуть отримувати стипендію до 30-35% від загальної кількості учнів у навчальному закладі. Точну кількість одержувачів стипендії мають визначати безпосередньо у керівництві закладу.

У новій ухвалі від 2 грудня Кабмін вніс деякі виправлення. Тепер квоту отримувачів стипендії вирішено збільшити до 40-45%. Пункт про те, що стипендію можуть отримувати лише студенти, які навчаються на денній формі за рахунок бюджету та показують добрі результати у рейтингу успішності, залишився незмінним.Щодо розміру стипендій, то вони будуть збільшені.

Стипендії в Україні перерахують та збільшать кількість одержувачів після Нового року

З 1 січня 2022 року академічна стипендія для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти становитиме 1250 гривень (зараз – 490 гривень). У закладах вищої освіти виплати студентам збільшать з 980 до 1510 гривень. Учні вищих навчальних закладів отримуватимуть стипендію у розмірі 2000 гривень (зараз 1300 гривень).



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях