У Польщі підвищили зарплати: скільки тепер зможуть отримувати заробітчани – One News

У Польщі підвищили зарплати: скільки тепер зможуть отримувати заробітчани

Польща змінює умови оплати праці. Відповідно, зміняться не тільки зарплати польських громадян, а й зарплати заробітчан. Поляки мають намір з 2022 року підвищити мінімальну погодинну ставку і, відповідно, збільшити мінімальну зарплату в країні. Таким чином, з наступного року польська мінімалка зросте на 200 злотих або майже на півтори тисячі гривень.

Нині у наших західних сусідів мінімальна погодинна ставка становить 18,3 злотого. Такий мінімум узаконений для всіх, включаючи і заробітчан. З 1 січня 2022 погодинну оплату планують збільшити до 19,6 злотого.

Таким чином, це дозволить підняти мінімальну зарплату в Польщі вже з початку наступного року на 7,7%. Вона зросте з 2,8 тисячі злотих до 3 тисяч. У перерахунку на наші гроші цей приріст у 200 злотих становитиме близько 1500 гривень.

У Польщі підвищили зарплати: скільки тепер зможуть отримувати заробітчани

Таким чином, вже з 1 січня мінімальна зарплата заробітчан у Польщі, також, як і польських громадян, становитиме 21 440 гривень, тоді як в Україні обіцяють з нового року підняти мінімалку до 6 500.У компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal відзначили, що останнім часом в Польщі зросли ціни на продукти, комунальні послуги, а також вартість оренди житла. Тому таке рішення пщодо підвищення мінімалки – це позитивний сигнал для усього суспільства, включаючи й іноземних робітників, які працюють в країні. Адже зарплати заробітчан виростуть разом із зарплатами громадян Польщі.

При цьому польські профспілки “тиснуть” на владу, намагаючись домогтися для трудящих більшої надбавки до зарплати.

Тим часом, в Україні президент Володимир Зеленський пообіцяв підвищити зарплати медикам. Зокрема, мінімальний оклад лікаря повинен скласти 20 тисяч гривень. Це – нижче, ніж навіть теперішня польська мінімалка, яку зазвичай платять робітникам без будь-якої кваліфікації.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях