Українцям анонсували нову вартість газу в річному тарифі – One News

Українцям анонсували нову вартість газу в річному тарифі

З травня в Україні хочуть ввести річний фіксований тариф на газ для населення і підприємств теплокомуненерго. Газові компанії зобов’язали опублікувати річні ціни на газ для населення до 25 квітня, а вступлять в силу вони вже з 1 травня 2021 року.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) заявила, що річний тариф буде введений з метою захисту побутових споживачів природного газу від цінових коливань протягом року.

Люди зможуть укладати контракти з фіксованою ціною за газ на цілий рік і розраховувати свої витрати. Змінити постачальника газу споживачі зможуть в будь-який час, проблем з цим виникнути не повинно.

До 31 березня в Україні буде діяти тариф на газ в розмірі 6,99 грн за кубометр. З 1 квітня ціна зміниться, як саме, поки невідомо. У квітні постачальники газу на своїх сайтах повинні будуть опублікувати тарифи, які вони не зможуть змінювати протягом року.

Раніше повідомлялося, що через введення річних тарифів на газ можливе виникнення розбіжностей між МВФ і Україною. Міжнародний фонд може знову позбавити Україну грошових траншів і припинити співпрацю, якщо тариф по реалізації газу населенню виявиться нижчим за ринкову ціну, і знову постане питання про нарахування субсидій з бюджету.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях