В Україні почали приймати заяви на субсидії: допомога дістанеться не всім – One News

В Україні почали приймати заяви на субсидії: допомога дістанеться не всім

В Україні почали заново приймати заяви на субсидії. Допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг отримають не всі. Заяву на субсидію та всі супутні документи можна подати кількома способами. При цьому в Мінсоцполітики просять українців не брати в облогу органи соцзахисту. Оформити допомогу можна буде протягом п’яти місяців, до кінця вересня.

У минулому році субсидії на оплату житлово-комунальних послуг всім одержувачам були призначені автоматично. Однак у цьому році Мінекономіки і Мінсоцполітики вирішили влаштувати прийом документів для призначення субсидій по-новому. Таким чином сподіваються домогтися скорочення кількості субсідіантів: хтось не пройде верифікацію і залишиться без виплат, а хтось просто не дійде до служби соцзахисту за відведений відрізок часу.

Втім, часу на подачу заяви та оформлення субсидії має вистачити всім. Адже документи прийматимуть від громадян до закінчення вересня. Тобто, фактично до початку нового опалювального сезону. При цьому в Мінсоцполітики підкреслюють: всім, кому субсидія буде призначена, її призначать з травня 2021. Отже, у грошах вони нічого не втратять. Все невиплачені суми повернуть.

“Просимо всіх, хто потребує підтримки держави, не піддаватися панічним настроям, не створювати масових скупчень, адже житлова субсидія особам, які звернулись за її призначенням в будь-який місяць з травня по вересень 2021 року, буде нарахована починаючи з травня 2021 року”, – повідомляє прес -служба Мінсоцполітики.

В Україні почали приймати заяви на субсидії: допомога дістанеться не всім

Для того, щоб отримати субсидію, потрібно заново подати заяву, а також декларації про доходи і витрати усіх членів сім’ї. При тому подавати всі ці документи можна різними способами.

Як можна подати документи на оформлення субсидій:

  • через уповноважених осіб територіальних громад (в тому числі старостати) і ЦНАП;
  • безпосередньо в структурні підрозділи з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад;
  • заповнені бланки можна відправити поштою на адресу органу соціального захисту населення;
  • через електронний сервіс, який розміщений на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики.

При цьому той, хто хоче заповнювати документи в паперовому вигляді, може роздрукувати необхідні бланки з офіційного сайту Мінсоцполітики .



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях