В Україні заблокували канал нелегальної міграції іноземних “студентів” – One News

В Україні заблокували канал нелегальної міграції іноземних “студентів”

За 2 роки в Україну було переправлено близько 3 тисяч іноземців для “здобуття освіти”.

Правоохоронці викрили масштабну “схему” переправлення іноземців в Україну під виглядом студентів. Нелегальні мігранти в подальшому слідували в країни ЄС. Зловмисники брали за свої послуги до 15 тисяч доларів, повідомляє прес-служба Нацполіції. “Для маскування потужного каналу нелегальної міграції зловмисники створили мережу фірм-посередників з рекрутингу іноземців.

Крім того, для прикриття злочинної діяльності зловмисники використовували один із приватних закладів вищої освіти. Так іноземці отримували офіційне запрошення на навчання та на законних підставах прибували в країну. Згодом зловмисники незаконно переправляли їх у країни ЄС поза пунктами пропуску”, – йдеться в повідомленні. 

Протягом кількох місяців близько 40 “студентів” затримали, коли вони намагалися переправитися в Євросоюз. Загалом же за 2 роки фігуранти переправили в Україну близько 3 тисяч іноземців для “здобуття освіти”. Послугами зловмисників користувалися жителі більше 10 країн Африканського континенту, Близького Сходу і Південно-Східної Азії. За попередніми даними, “схема” щороку приносила її організаторам більше мільйона доларів. 

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. 

Під час обшуків у фігурантів вилучили печатки юридичних осіб, які надавали послуги посередників з набору іноземних “студентів”, комп’ютерну техніку, сервери, мобільні термінали і флеш-накопичувачі інформації, а також значні суми грошових коштів в іноземній валюті. 

Трьом учасникам злочинного угруповання – двом іноземцям і одному громадянину України – повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Підозрюваних узято під варту. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі. 



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях