В Україні знову зміняться ціни на пластикові пакети після 10 березня – One News

В Україні знову зміняться ціни на пластикові пакети після 10 березня

Не встигли українці звикнути до того, що безкоштовні пластикові пакети в супермаркетах стали платними, як влада підготувала нові зміни до законодавства. З 10 березня 2022 року набудуть чинності вимоги, які стосуватимуться поширення надтонких поліетиленових, оксорозкладних та інших видів упаковки для продуктів харчування.

Продавці у всіх торгових точках України, згідно з новими законодавчими вимогами, мають з 10 березня поточного року повністю прибрати з продажу надтонкі поліетиленові пакети. Їхня реалізація заборонена не лише безкоштовно, а й за гроші.

Замість пластикового пакування покупцям повинні надати крохмальні та паперові аналоги, які, до речі, дозволили видавати покупцям безкоштовно. Відповідні вимоги прописані у законі 1489-IX щодо обмеження обігу пластикових пакетів в Україні.Експерти прогнозують, що впровадження паперових та крохмальних пакетів призведе до незначного, але все зростання цін на продукти харчування, оскільки вартість нового пакування продавці включать у цінники на товар.

В Україні знову зміняться ціни на пластикові пакети після 10 березня

Що стосується цін на пластикові пакети товщиною понад 50 мкм, то їх продаватимуть на касах за колишніми цінами. У новому законі не передбачено вимог про підвищення вартості пакетів з ручками, в яких покупці несуть покупки додому.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях