В Україну масово ринули туристи із Саудівської Аравії – One News

В Україну масово ринули туристи із Саудівської Аравії

В Україні – справжній бум на туристів із Саудівської Аравії та інших держав Перської затоки. Не бідні жителі найбільш нафтоносного регіону планети масово вронули в нашу країну на відпочинок. Особливим попитом користується відпочинок в Карпатах. Арабські туристи вже принесли тамтешнім готелям цього літа такий прибуток, якого в них ніколи не було від вітчизняних відпочивальників.

За найскромнішими підрахунками, з початку нинішнього літа громадяни Саудівської Аравії та інших країн персидського регіону вже залишили в Україні 25 мільйонів доларів. А за все літо грошові надходження від них становитимуть близько 100 мільйонів в американській валюті. Якщо ще торік за весь рік в Україну прибувало близько 4000 туристів із СА, то вже цьогоріч український кордон в окремі дні перетинають по 3500 гостей, що мешкають по берегах Перської затоки.

Такий приплив туристів з цього регіону пов’язують із двома чинниками. Один із них – лібералізація візового режиму з Саудівською Аравією. Інший – ковідні обмеження на в’їзд туристів у країни Західної Європи. Україна виявилася більш доступною для іноземних туристів, ніж країни Євросоюзу. Через це туристи зі спекотних країн рвонули до нас подихати.

“Дихати в прямому сенсі цього слова, тому що влітку у них легко може бути 50-60 градусів тепла. Тому багато хто намагається виїхати в більш прохолодні країни”, – пише у своєму Telegram-каналі відомий український політолог і блогер Юрій Романенко.

Він також розповідає, що спілкувався днями з одним із власників дорогих готельних апартаментів у Карпатах. Тамтешні готелі на 15% зараз забиті арабами. Вони, не торгуючись, готові платити за номери вдвічі вище наших туристів. Там, де наші платять за номер 3500 гривень, ті викладають за ніч до 7000. Причому готові платити готівкою.

В Україну масово ринули туристи із Саудівської Аравії: нафтові магнати платять скажені гроші за відпочинок у Карпатах

“Це дуже цікавий феномен, оскільки він показує, як би могла процвітати Україна, якби зробила ставку на свободи, а не на недолуге регулювання всього і вся”, – пише блогер.

У цій ситуації держава могла би впрягтися на рівні МЗС і допомогти місцевому бізнесу хоча би преференціями, а заодно грошима на розвиток інфраструктури. Адже вимогливих арабських туристів важко утримати тільки красою і прохолодою карпатських гір. Потрібна ще й розвинена інфраструктура, яка змусить їх приїхати сюди на відпочинок і в наступному році, а також привезти з собою ще й парочку друзів.

Втім, чи зуміє Україна скористатися черговим шансом, невідомо.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях