Замість “тисячі Зеленського“ українцям вирішили платити півтори – One News

Замість “тисячі Зеленського“ українцям вирішили платити півтори

“Тисяча Зеленського”, яку платять українцям за COVID-вакцинацію, для багатьох може перетворитися на півтори. Але для цього потрібно виконати ще одну умову.

Про це сказав сам президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, яке опубліковано в його Telegram-каналі.

Щоб отримати до призначеної тисячі ще 500 гривень, потрібно отримати третю (бустерну) дозу вакцини від коронавірусу. Дані медиків підтверджують, що ефект від двох щеплень з часом слабшає, і кількість антитіл скорочується. Отже, людина, навіть якщо вона щеплена двома дозами, втрачає імунітет до коронавірусу. Тому закріплення ефекту за допомогою третьої дози з часом потрібне.

Замість “тисячі Зеленського“ українцям вирішили платити півтори

“Є чітке розуміння, що імунітет зростає після кожної наступної дози вакцини, а стратегія бустеризації стала єдиним стандартом для розвинених країн. Бустеризація – це третя доза вакцини. Тому в рамках програми “єПідтримка” буде видано ще 500 грн – для тих громадян, які будуть отримувати третю дозу”, – сказав президент.

Уряд також готує інші зміни у порядку виплати “тисячі Зеленського”. Зокрема, для пенсіонерів розширять спектр її застосування. Незабаром вони зможуть витратити цю суму не лише на придбання ліків, а й на оплату комунальних послуг. Така можливість у них з’явиться, ймовірно, у лютому.

Програму “єПідтримка” поширять і на підлітків

Підлітки віком від 14 до 18 років також зможуть взяти участь у програмі “єПідтримка” і отримати свою “тисячу Зеленського”. Звичайно, вона буде доступна лише для повністю вакцинованих (двома дозами) юних громадян.

“Незабаром програма поширюватиметься і на громадян віком 14–18 років. Крім базових цілей на спорт, музеї, кіно, театри, подорож та інше вони зможуть витрачати гроші у сфері освіти: на освітні курси та послуги, освітні програми”, – повідомив Володимир Зеленський.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях