Країни G7 вимагають негайно звільнити Протасевича і погрожують новими санкціями Білорусі – One News

Країни G7 вимагають негайно звільнити Протасевича і погрожують новими санкціями Білорусі

Відзначили, що така дія поставила під загрозу безпеку пасажирів і екіпажу рейсу.

Глави МЗС країн G7 ( “Великої сімки”) а також високий представник ЄС закликали владу Білорусі негайно звільнити затриманого журналіста Романа Протасевича. Вони написали спільне звернення.

Про це APnews повідомляє з посиланням на сайт британського уряду.

Так, глави Міністерств закордонних справ країн G7 – Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії і США – заявили, що рішуче засуджують “безпрецедентні дії білоруської влади щодо арешту незалежного журналіста Романа Протасевича” і вимагають його звільнення.

“Ми, міністри закордонних справ Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії і Сполучених Штатів Америки, а також Високий представник Європейського Союзу найрішучішим чином засуджуємо безпрецедентні дії білоруської влади щодо арешту незалежного журналіста Романа Протасевича і його супутницю Софію Сапегу після примусової посадки літака рейсу FR4978 в Мінську 23 травня”, – йдеться в спільній заяві міністрів.

Відзначили, що така дія поставила під загрозу безпеку пасажирів і екіпажу рейсу, а також було актом “серйозного нападу на правила, що регулюють цивільну авіацію”.

“Ця акція також є серйозною атаку на свободу ЗМІ. Ми вимагаємо негайного і беззастережного звільнення Рамана Пратасевіча, а також всіх інших журналістів і політичних ув’язнених, які утримуються в Білорусі”, – йдеться в повідомленні.

В кінці глави МЗС пригрозили введенням додаткових санкцій “для підвищення відповідальності за дії білоруської влади”.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях