Лавров закликав Блінкена змусити Київ виконати Мінські угоди – One News

Лавров закликав Блінкена змусити Київ виконати Мінські угоди

Як заявив у МЗС РФ, Лавров закликав Блінкена не тиражувати спекуляції про “нібито російську агресію, що готується” щодо України.

Напередодні візиту державного секретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена в Україну відбулася його розмова з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. У російському міністерстві розкрили свою версію переговорів.

Так, за інформацією МЗС Росії, Лавров закликав Блінкена змусити уряд України виконати Мінські угоди, а також не тиражувати спекуляції про “нібито готовану російську агресію” щодо України.

“У контексті ситуації на південному сході України міністр закликав держсекретаря не тиражувати спекуляції про “російську агресію”, що нібито готується, а змусити владу в Києві виконати в повному обсязі Мінські угоди”, – йдеться в повідомленні російського відомства за підсумками розмови Лаврова і Блінкена.

Крім того, наголошується, що Лавров та Блінкен обговорили можливості продовження контактів найближчим часом. Міністр закордонних справ РФ нібито закликав США надати свою відповідь на пропозиції щодо гарантій безпеки.

У свою чергу у пресслужбі Держдепартаменту США повідомили, що під час переговорів глави зовнішньополітичних відомств двох країн обговорили нещодавні засідання американсько-російського діалогу щодо стратегічної стабільності, Ради Росія – НАТО та Постійної ради ОБСЄ.

Держсекретар підкреслив важливість продовження дипломатичного шляху для деескалації напруженості, пов’язаної з нарощуванням російської військової могутності в Україні, що викликає глибоку тривогу, і поблизу її кордонів.

Блінкен також підтвердив непохитну відданість США суверенітету та територіальній цілісності України та підкреслив, що у будь-якому обговоренні європейської безпеки мають брати участь союзники з НАТО та європейські партнери, зокрема Україна.

Додамо, високопосадовець Держдепартаменту США заявила про те, що в Женеві 21 січня має відбутися зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена з його російським колегою Сергієм Лавровим. Зустріч відбудеться після переговорів, які заплановані у Блінкена в Україні та Німеччині.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях