Обхід Разумкова в деолігархізації та вимоги МВФ: у Раді готуються прийняти ряд “гучних” законопроектів – One News

Обхід Разумкова в деолігархізації та вимоги МВФ: у Раді готуються прийняти ряд “гучних” законопроектів

У планах монобільшості розглянути 12 проектів, які не дозволяють Стефанчуку підписати закон про олігархів і передати його на підпис Зеленському.

Наступного пленарного тижня Рада розгляне низку “гучних” законопроектів під керівництвом вже нового голови парламенту. Зокрема тих, що стосуються “закону про олігархів”, МВФ та змін до Податкового кодексу.

Так, з 19 по 22 жовтня у планах монобільшості розглянути 12 проектів блокуючих постанов, які не дозволяють новому голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку підписати закон про олігархів і передати його на підпис Зеленському.

Про які саме законопроекти йде мова, не уточнюється. Проте є ймовірність, що у планах “слуг” “обійти” Разумкова, у руках якого все ще знаходиться доля закону про деолігархізацію.

Також у планах ухвалити закони, необхідні для посилення співпраці з МВФ. За словами Палійчук, на ці законопроекти “давно чекає місія Фонду в Україні”.

Серед них законопроект, що має привести статус НАБУ у відповідність до вимог Конституції, а також ініціативи щодо реформування банківської сфери та посилення незалежності Нацбанку.

Також у планах ухвалити за спеціальною процедурою ресурсний законопроект (№5600, яким хочуть внести зміни в Податковий кодекс) та провести позачергове засідання парламенту для ухвалення євроінтеграційних законів, серед яких, зокрема:

  • №4554 про безпечне дитяче харчування відповідно до стандартів ЄС;
  • №3680-д щодо спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння;
  • №0112 – ратифікація Гарантійної угоди “Логістична мережа (Модернізація та цифровізація Укрпошти)” між Україною та Європейським інвестиційним банком;
  • №0124 про внесення змін до Конвенції між Урядом України й Урядом Королівства Данії про уникнення подвійного оподаткування.

“Слуги” також планують перейти до розгляду законопроекту 3205-2, який допоможе малим фермерам отримати доступні кредитні ресурси.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях