Росія висилає американських дипломатів і погрожує санкціями для бізнесу – One News

Росія висилає американських дипломатів і погрожує санкціями для бізнесу

Міністр закордонних справ Російської Федерації заявив, що Росія дзеркально відповість на висилку з США десяти російських дипломатів. Напередодні таке рішення прийняв Білий дім.

Про це повідомляє ТАСС.

“Десять дипломатів були включені в список, який нам був переданий, з проханням, щоб вони поїхали із США. Ми відповімо на цю міру дзеркально. Запропонуємо теж десяти дипломатам США в РФ покинути нашу країну”, – заявив він.

При цьому Лавров підкреслив, що РФ може прийняти болючі заходи для американського бізнесу, однак поки буде тримати їх про запас.

“У нас теж є можливості прийняти болючі заходи для американського бізнесу. Ми їх будемо тримати про запас”, – сказав він.

Зокрема, РФ може припинити діяльність американських фондів, які, на думку Кремля, втручаються в російську зовнішню політику.

“Ми будемо обмежувати і припиняти діяльність на нашій території американських фондів, американських неурядових організацій, які, не приховуючи, безпосередньо втручаються в наше внутрішньополітичне життя”, – заявив глава російського МЗС.

Нагадаємо, 15 квітня президент Сполучених Штатів Джо Байден видав указ про введення нових санкцій проти Росії. Введення обмежень у Білому домі пояснили “шкідливою зовнішньою діяльністю” Росії.

Крім того, адміністрація Байдена вирішила вислати зі Сполучених Штатів десять російських дипломатів.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях