В Україні почалася нова хвиля коронавірусу – НАН – One News

В Україні почалася нова хвиля коронавірусу – НАН

Про це говорить те, що кількість нових випадків COVID зросла у півтора рази.

В Україні вже розпочалася нова хвиля коронавірусу, про що свідчить значне зростання позитивних тестів на COVID у порівнянні з кінцем грудня.

Так, на початку січня в середньому щодня виявляється до 4540 осіб, що майже на 40% більше ніж мінімум останніх чисел грудня. При цьому в Україні збільшилися обсяги тестування. У свою чергу середня кількість смертей зараз становить 158 смертей на день за останній тиждень.

“Згідно з прогнозними обчисленнями, середня кількість нових випадків дорівнюватиме 6202 (SEIR_U), 4795 (Prophet) у період з 12 по 18 січня 2022-го року та 7072 (SEIR_U), 4735 (Prophet) на наступному тижні”, – повідомили представники НАН.

Вчені відзначають, що Україна дотримується тенденцій країн східної Європи, але з невеликою затримкою в часі. У цьому святковий період зазвичай призводить до появи аномалій у даних.

“Зараз важко оцінити і спрогнозувати реальну швидкість поширення епідемії. Згідно з даними про заразність штаму Омікрон і епідемічних тенденцій ряду країн світу, можна очікувати більш стрімкого, ніж будь-коли раніше, зростання епідемічних показників. Відкриття шкіл після канікул і сезонність можуть суттєво вплинути на динаміку епідемії”, – зазначили у НАН.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях