В Україні розробляють одразу чотири вакцини від COVID-19, є аналог Pfizer – One News

В Україні розробляють одразу чотири вакцини від COVID-19, є аналог Pfizer

Один із препаратів є аналогом популярних західних препаратів і вважається найбільш перспективним.

В Україні на сьогодні вчені розробляють одразу чотири вітчизняних вакцини від коронавірусу. Два з них перебувають в розробці Національної академії наук України.

Голова комісії з біобезпеки та біозахисту при РНБО, академік Сергій Комісаренко в ефірі “Україна 24” розповів, коли українці зможуть робити щеплення власними вакцинами і як йде процес розробки препаратів.

За словами Комісаренка, вітчизняна вакцина від коронавірусу з’явиться щонайменше через рік. Однак, це не остаточний термін, адже може знадобитися більше часу.

“Українська вакцина буде зроблена не раніше, ніж через рік, а можливо, що і довше. Якщо більш детально, то зараз ми працюємо над чотирма вакцинами. Дві вакцини робляться в Національній академії наук України – це так звані субодиничні вакцини, спрямовані проти S-протеїну, шиповидного протеїну. Одна вакцина вже зроблена, доклінічні випробування були проведені – так званий україно-американський консорціум, де від України бере участь відома діагностична компанія “Діапроф-Мед”, – розповів академік.

Як розповів Комісаренко, один із препаратів є аналогом популярних західних препаратів. Його вважають найбільш перспективним.

“А також найбільш перспективний – початок нового проекту – “Індар” разом з НАНУ по створенню вакцини, яка є аналогом Pfizer або Moderna на основі матричної РНК. Я думаю, що це найбільш цікавий проект і, можливо, найбільш перспективний”, – зазначив Сергій Комісаренко.



ВІД MY.UA


Від LUCKYADS


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях